Pada suatu tengah hari yg ceria, aku sedang menikmati lunch aku bersama2 dengan kakak2 company aku. Tengah dok khusyuk makan, aku tertarik dengan topik yang mereka bincangkan “NUR KASIH”. Aku macam biasa, blurr2 sket.. Lalu tanpa perasaan aku bertanya “nurkasih??” dgn mimik muka yg jelek dan pelik.. kakak menjawab “a’ah, best cerita tuh” aku bertya lagik, “cerita melayu ke??” depa menjawab “a’ah, xtgk ke?? tgh hot skrg” aku dlm hati…”ooooooooookkkk, cerita melayu… xlayan..”

Nak dijadikan cerita, kerana terlalu curious dgn ke-best-an cerita tuh, aku pon donlod la.. Agak lama gak la, terperam kat dalam laptop aku tuh.. Akhir nya pada mlm jumaat yg lepas, tengah rilek2 walaupon research xsiap lagik, tetibe terbuka hati aku untuk menonton nyer. aku dah donlod 10 episod, dibawah ini, aku coretkan perjalanan tontonan aku:

episod 1: hurm… ok.. ade pengisian

episod 2: ok… boleh tgk

episod 3: hurm… cam ok ja kalu tgk episod yg seterus nya…

episod 4: nape perlu begitu??!!! nape die?? bukan yg sorunk lagi tuh?? dunia kejam!! (lebeh beremosi)

episod 5: lupa nak donlod… wa!!!! aku terseksa

episod 6: juga turut lupa untuk didonlod… batin ku merana

episod 7: kurang ajaq punyer jantan!! $%%^^&$$ btol!!! ko ingat ko hensem!!!

episod 8: oooo aidil… wujudkah lelaki seperti mu…

episod 9: padan muka ko!! budget ko hot la!!!

episod 10: aku terkesima… mengapa ade lelaki seperti dia…

hehehehe… untuk maklumat lanjut sila layari http://www.syok.org untuk mendonlod cerita ini.

Truely say, aku jatuh cinta dgn cerita nih… xtao nape. nak kate hero, hancus.. nak kata heroin, kaku mcm tiang… nak kate aidil… hurm… mungkin.. kekekeke.. mungkin terpesona dgn jalan cerita yg digarap baek oleh pengarah, skrip yg meruntun jiwa dan penuh pengisian juga xdapat dinafikan lakonan pelakon2.

Perkahwinan ditentukan keluarga…. hurm… itula yg ingin aku kupas.

selepas menonton, aku terfikir, perlukah hidup bersama dgan org yg kita tidak cintai??? apakah kesudahan cinta yg xpernah bermula?? akan bahagiakah tanpa ada sekelumit rasa cinta?? Adakah org yg akan terluka kerana jodoh ditentukan keluarga ini??? adakah keadaan begitu memaksa hampir kita tidak boleh membela diri untuk berkata “tidak”??

Jika di jengah maksud perkahwinan itu, ia adalh penyatuan dua jiwa. akan tetapi, bagaimanakah 2 jiwa bersatu jika tiada kerelaan?? soalan yg cukup perit: “akan bahagiakah mereka nnti??”

Jika situasi ini berlaku kepada anda, apakah yg akan anda lakukan???

tolak : bermakna mengecewakan keluarga. mungkin juga terpaksa meninggalkan awek/balak yg dicintai. sanggupkah anda dilabel sebgai pengkhianat cinta!! tu diaaaa…

terima: anda tempah bala sendiri!!! hehehe…

rumitkan??

ape konklusi nyer?? post kali nih.. aku delay konklusi aku… aku akn update konklusi aku selasa next week, insyaAllah.. kerana, aku ingin dengar apakah konklusi pembaca2 sendiri…. hehehe… aku menunggu konklusi kalian…

::pEacE::

As I promised, konklusi yg aku delay…. kekekeke… jika aku, aku akan memilih untuk membuat pilihan sendiri.. hehehe namun, jika antara pilihan aku atao pilihan keluarga, aku akn pilih pilihan keluarga. Bukan berniat menjadi pengkhianat cinta atao pengecut, tetapi percaya pada pilihan ibu bapa yg telah melahirkan dan menjaga sejak kecil. dan satu bende yg aku percaya, cinta boleh dipupuk, dgn syarat sudi untuk memberi ruang untuk dicintai dan mencintai.

maka, rakan2… jika pernah kecewa untuk sekali, jgn takut untuk mencuba kali kedua.. kerana sesungguh nya.. sentiasa ada cinta untuk kita…

…peace…

kami kawan jerr….

Posted: August 6, 2009 in L.O.V.E

biasa tak  dgr dialog nih “kami kawan je la, mane de pa pe…” perkara ini terjadi apabila dua individu yg berlainan jantina bersahabat baek. bg mereka “xde pape” namun org sekeliling tidak berpendapat begitu. pernahkah situasi ini terjadi kepada anda?? tepuk dada tanya minda…. maka, entry kali ini, aku berminat untuk mengupas tentang isu CINTA PLATONIK.

cinta platonik?? what the hell is that… (ecece.. ckp omputih) cinta platonik kalu mengikut kamus dewan edisi ke 3 muka surat 98977 baris ke 7 column ke 2 (kekekeke) ia boleh didefinisikan sebagai  istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud. kira nyer mmg truely purely friends, there is nothing between  them, there’s no chemistry, no spark, not even a tingle; there’s only friendship.

namun, benarkah begitu?? tiadakah sekelumit rasa kasih?? secebis rasa sayang?? secubit rasa cinta?? (tu diaaaa….) bolehkah individu yg berlainan jantina hanya berkawan saja?? jika tanya aku, aku pon xtahu…

namun, adik yang aku kasihi pernah berkata “kak long, antara 2 sahabat lelaki dan perempuan, pasti salah seorg akan jatuh cinta kepada yg seorg lg” benarkah teori beliau?? lalu, aku pon menjalankan eksperimen keatas seorg sahabat aku, dimana mmg beliau baik dgn sorunk mamat nih, keluar gi shopping same2, makan aiskrem same2 (kekeke) nak dipendekkan cerita sume nyer same2, naseb xbley duduk 1 bilik same2.apabila di tanya pd kawan aku itu, die akan jawab “kami kawan je la”. namun pada satu hari yg hening, aku ingat lagi tengah buat assignment network programming kat lab 1 (oopss.. “kawan” aku tuh budak network ke?? hehehehe) tetibe die tye, “cam ne nak elak erk ngan die” . ak jwb “nape perlu elak??”  die membisu tanpa bicara, aku pandang die, die pandang aku, kami saling berpandangan (hehehe) lalu aku bertanya “ko ade hati ke ngan die” (aku tye direct… hehehe) die menjawab “bodoh la aku nih, hish.. camne bley jd macam nih??”

teori adik aku: approved!!!! accepted!!!

maka, timbul di fikiran aku, benarkah perempuan dan lelaki tidak boleh berkawan saja??? mestikah ade “perasaan” itu?? pada satu petang yg hening (hehehe) aku terdengar kat radio “cinta nih boleh dtg dalam pelbagai cara, namun permulaan bg cinta itu adalh “kawan” di akhir perhubungan itu akan kekal sebagai “sahabat” atao “cinta” itu yg kte xpasti kerana mengikut kata pepatah ‘xkenal maka xcinta’ ” kire nyer persahabatan tu cam warming-up bg satu perhubungan (kekeke) result nyer still as fren or lover, itu kita xpasti.

sebagai konklusi , aku pon tidak mengerti, benarkah cinta platonik ini wujud atao sekadar mao ingin mengaburi perhatian umum  bahawa wujud nya perhubungan tanpa perasaan. Namun, ape yg aku pasti jodoh yg Allah telah tetapkan itu pasti datang , datang dengan cara yg bagaimana , itu yg kte xtao, adakah jodoh kita diantara kawan2 kita? atao jodoh kita dgn operator celcom yg slalu dok angkat tepon tuh? atao abg/akak tol yg kte selalu jln tuh?? sesiapa pun mungkin jodoh kita. maka disini, aku tinggal kan persoalan ini, untuk kamu fikir2 kan, kerana bagi aku jawapan nya adalah “mungkin,  jatuh cinta kepada kawan sendiri mungkin adalah kebetulan yang Allah cipta sebagai proses untuk kite lbey mengenali beliau”.

love with no worries because life is too short

::pEacE::

mesti anda tertanye, adakah northstar sudah bertemu pilihan hati lalu ingin bernikah?? siapakah lelaki bertuah tersebut?? dimanakah mereka berjumpa?? adakah cinta pandang pertama atao pandang berkali2??? jawapan nyer tidak… northstar masih lagi “single make simple”

Lalu anda berfikir, “ape kejadah plak budak ni tulis entry nih??” maka, ingin dijadikan cerita, pd suatu ptg yg dingin, aku ternmpk shoutout senah kat meebo.com  “jd saksi mjlis pernikahan, takut~~”  (aku xingat exactly ayat nyer tp lbey kurang gitu la maksud nyer) maka aku pon terpikir, kenapa lelaki takut erk masa akad nikah tuh, kalu nak di ikutkan bukan la susah sgt, si senah ni br jd saksi dh cuak, blom lagi die yg akad nikah… (hehehe)

berpikir punyer pikir punyer pikir, aku xdpt gak pikir ape sebab nyer (kekeke)… then aku pon investigate. dibwah ini adelah hasil2 investigation aku.

lelaki nih ade 2 bende  yg dorunk cuak dlm hidup:

1) waktu nak sunat.

2) waktu nak akad nikah.

yang tang sunat tuh aku paham la (kekekeke) yang tang nikah tuh, buat aku pelik sket. dengan semangat inkuiri yg tinggi, maka aku teruskan investigation aku, namun aku telah menggunakan pendekatan yg laen yg aku rs lbey “real” iaitu bertanya pd makhluk yg diciptakan sbgai lelaki.

aku pon tye la pd senah + senah jambu, yg mane aku boley simpulkan jwpn mereka sbgai “ketakutan + kecuakan itu dtg, krn tangggungjwb yg bakal dipikul sbgai suami dan kalu xade aral melintag selepas 10 bulan akan jd bapa (1 bulan honeymoon + 9 bulan mengandung)” *tp ini calculation untuk org2 yg agak gelojoh la… kekeke…kalu dh rezeki nak wak guano deh*

agak rasional jwpn mereka itu dr sudut lelaki yg blom ade experience akad nikah, bagaimana pula dgn lelaki yg telah melalui nyer?? adakah jawapan mereka same?? khas untuk anda, segar dr ladang, berikut adelah conversation antara aku dan “kakS” (bukan name sebenar) , dimana kakS nih telah menolong aku bertanyakan suami die “abg wan” (yg juga bukan name sebenar) pengalaman beliau melafazkan akad.

kakS :    dia ckp, bukan nervous sbb org ramai tgk
kakS :    dia pun taktau nape nervous

aku   :   erk~~
kakS :   tp bukan sbb org ramai tgk
kakS :    mungkin sbb nak jadi realiti
kakS :    dia ckp camtu
kakS :   huhu
kakS :   mungkin ape yg kita bayangkan sume tu dah nak jadi realiti
aku   :   ape yg die bygkan??
kakS :    tak
kakS :    psl kawen tu la
kakS :    kan nak kawen
kakS :    kawen tu dah nak jadi realiti
kakS :    dgn lafaz tu
kakS :    sbb tu takut kot
kakS :    dia pun taktau nape
kakS :    susah nak ckp
kakS :    dia kata camtu
kakS :    keke
kakS :    sbb tu ade yg smpi 4 5 kali
kakS :    yg akak kenal, smpi 11 kali pun ade

aku   :   huish..
aku   :    sian
aku   :    11 kali..
kakS :.    mungkin sbb lafaz tu la
kakS :    lafaz tu yg klimaks upacara
kakS :    sume org nak dengar masa pengantin laki lafaz
kakS :    sbb lafaz tu yg penting

kakS :    rasenye camtu jgk nape diorg nervous
kakS :    sbb lafaz tu yg penting
kakS :    yg akan jadikan realiti
kakS :    kekeke
kakS :    lepas lafaz, terus dia rase lega
kakS :    dia ckp rase lega, tak rase mcm dpt bebanan tggjwb ke ape, tp rase lega

aku   :    owh~~
kakS :    rase lega je
kakS :    tp tgn still menggeletar
kakS :    nak kene sign pun mgeletar

aku   :   perasaan halus yg sukar untuk dimengertikan
kakS :   sign plk bukan satu, smpi lime nam tempat kene sign
kakS :    keke

aku   :   kekeke
kakS :   a’ah.. sukar ditafsirkan
kakS :    keke

maka begitulah berakhirnya conversation kami (terima kaseh kepada kakS).

maka rakan2, lafaz yg zahir nya dilihat + didengar seakan2 mudah itu bukan lah semudah yg disangka. lafaz itu adalah detik2 dimana pertukaran status seseorg, lebih dr itu, ia merupakan pertukaran tggungjwb dr seorg bapa (ayah pengantin perempuan) kepada seorg yg akn bergelar suami dan lebih penting lagi ia merupakan klimaks hidup bagi insan yg diciptakan sebagai lelaki.

maka rakan2, pernikahan bukanlah satu kerja yg mudah seperti compile program, kalu fail kte bley compile lagi (hehehe) ia lebih dr itu, maka jika ingin menjejakkan kaki ke alam itu, berfikirlah “adakah perempuan/lelaki itu org yg benar2 kita ingin habiskan hidup kita bersama?” “adakah perempuan/lelaki itu layak untuk menjadi ibu/bapa kepada anak2 kita?”

maka, persiapkan lah diri anda, dan ingat lah janji Allah “perempuan yg baek untuk lelaki yg baek” dan Allah xpernah memungkiri janjiNya.

jangan cinta kerana dia lelaki..
kelak kita akan membenci..
jika dia bukan lelaki yang dicari..
hanya pandai menabur janji..

jangan dirindu pada paras rupa..
kelak kita akan terseksa..
jika dia tidak sebaik rupanya..
senyumnya manis tipu belaka..

jangan disayang kerana berharta..
kelak kita hidup menderita..
jika hartanya habis dibelanja..
sukarnya hidup miskin dan papa..

jangan dikasih kerana dipuji..
kelak kita menagih janji..
jika rupa berkedut dimamah hari..
hilang sudah puji memuji..

jangan dicari seorang kekasih..
kelak kita akan disisih..
jika kasih luntur bersih..
menangislah diri hidup bersedih..

jangan disambut salam rindu..
kelak kita menahan sendu..
jika rindu tak dapat disatu..
dimanakah akan kita mengadu..

jangan dilayan seorang teman..
kelak hidup menjadi ancaman..
jika teman tidak beriman..
dibakar api dihari kemudian..

wahai sahabat wahai teman..
carilah dia kerana Tuhan..
untuk menambah ceteknya iman..
bekalan diri hidup berteman..

wahai sahabat wahai teman..
cintailah dia kerana beriman..
dijadikan Tuhan sebagai pasangan..
baik buruk ketentuan Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
terimalah dia penuh keikhlasan..
andai buruk anggaplah dugaan..
andai baik pujilah Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
ingatlah akan janji Tuhan..
isteri yang baik besar balasan..
suami penyabar itulah kemenangan..

(mamafana.blogspot.com)

::semoga yg terbaik Allah ciptakan untuk kita::

.:pEace:.

mAsihkaH adA chEnta???

Posted: July 14, 2009 in thiS.mY.LifE.

pergh~~~ title jiwang giler…kekeke… pernahkah anda merasai pengalamn bercinta?? dan pernahkah anda merasai pengalaman putus cinta?? dari mana cinta itu datang?? dan kemana ia telah pergi??

pd petang yg indah, smbil memandu “mini cooper” keluaran perodua yg br dibeli 2 bulan lps itu, aku dengar hotFM   “perjalanan LRT terbehenti sebentar kerana ada seorg gadis ingin membunuh diri tapi berjaya diselamatkan”. aku berfikir sejenak “asal la pompuan ni bodoh sangat, xdak akal ka?” bukan sbb die nak bunuh diri tp byk2 tmpt die nak bunuh diri asal kat bangunan lrt tu jugak die nak terjun, menyusahkan org ja. 1 lg asal la die xterus terjun ja, nak jgk tggu org selamatkan die. kat kepala otak aku ni, ade beberapa teori, nape die xterjun:

1) die gayat kat tmpat tinggi. bile die tgk bwh jer, die pon berkate “asal la aku pilih tmpt ni, kalu terjun confirm mati..  kalu bley biarlah, tmpt yg kalu terjun, setakat kemalangan kecil ja, dosa byk ni..”

2) die tggu tv3 sampai. die berkate “mane abg karam singh walia ni, dh lame ak tggu ni”

namun, disebalik teori yg confirm xkan disah kan oleh sirim tu, aku terpikir, mesti pompuan tu sangat cinta pada teman lelaki die. “lautan api sanggup ku renangi, bangunan lrt sanggup aku terjuni” kekekeke… begitu lah hebat nyer CINTA.

ade org pernah tye aku, “berdosa ke bercinta tu??”. dgn ilmu aku yg cetek ni, aku cube jawab dgn berhemah

“cinta xpernah berdosa. ape yg menjadikan dosa tu adalh org yg bercinta tersebut. kalu kite nak ckp, cinta yg bersalah, kte kene fikir balik, dr mana asal nyer cinta dan siapa yg menciptakan cinta di hati manusia?? ALLAH. setiap kejadian Allah tu msti ade sbb, dan die lbey mengetahui akn keperluan hamba NYA, seperti mane DIA menciptakan HAWA untuk ADAM. dan ingat lah cinta xpernah salah kerana ia datang dr ALLAH”

dan aku pon terpikir “kemane plak pergi nyer cinta??” then aku teringat adik aku pernah soal aku “kak long, kenapa Allah bg kite jumpe org yg salah dulu br jumpe org yg betul2 untuk kite?” aku pon terdiam, al-maklumlah xde pengalaman. aku jwb dgn xde perasaan nyer “nak bg experiance kot” lalu adik aku menjawab dgn penuh wibawa sebgai seorg yg lebey berpengalam dr kakak nyer ” sebab…. apabila kte jumpa ngan org yg sebenarnyer kte akan bersyukur kerana MASIH ADA CINTA untuk kte”  aku hanya mampu telan air liur…(bley tahan falsafah gak adik aku ni)

maka rakan2, bercinta tu xsalah, tp harus ade batas, setiap kali kite hilang punca carilah jalan Allah kerana disitu lah terletak segala jawapn. jika anda mahu lakukan sesuatu dgn jalan anda maka  lakukan lah, akan tetapi jgn sesekali lupa jln Allah. (msg ini untuk diri sye sendiri juge)

dan aku juga terpikat pd lirik lagu rossa + pasha ungu (terlanjur cinta) “kerna sekali cinta, aku tetap cinta” (aku burak ngan alfin ari tu, dia ckp, lirik tu cam lirik lagu kebangsaan die “sekali merdeka, tetap merdeka”.. ces~~~ )

“apabila anda bersedia untuk menerima cinta, sebenarnya anda juga harus bersedia untuk dilukai” – prinsip yg aku pegang selama ini dan selalu ingat “mencintai tidak bererti memiliki” prinsip ni aku slalu ingat bile tetibe teringat kat ….. hehehe.

maka, bercintalah selagi masih ade cinta, cinta pd Allah, cinta pada Rasulullah, cinta pd ibubapa dan cinta pd diri sendiri.

p/s ::  saye kongsi ape yg bley sye kongsi, yg xbley dikongsi sye simpan didalam hati… hehehe

.::..Tq jEr…::.

Posted: July 2, 2009 in thiS.mY.LifE.

pernah x berlaku pd diri anda, apabila anda mengucapkan “tq” pd seseorg dan org tersebut menjwb “tq jer?” (cube renung2kan tp jgn amalkan…kekeke) Maka, pd post kali ini, aku ingin mengupas isu “tq jer”…hehehe…

aku xberniat untuk mem”blame” kaum Adam, akan tetapi ingin aku tegaskan disini situasi “tq jer” ni, hanya akan berlaku bile ak ckp tq kat dorunk. mengapa ini bley berlaku? ini yg kte xtao…hehehe.. bile ak ckp ngan pompuan “tq”, dorunk akn jwb blek ngan ikhlas nyer “same2”.so then, “what’s wrong with all these people arr?”

maka, pada suatu petang yg hening, dibawah aircond yg sejuk dipejabat nih, ak ngan selamber rock nyer berym ngan berskype…kekeke… ak tye la soklan ni  “kenape bile ckp tq, selalu nyer lelaki akan jwb blek “tq jer” “

aku bertye pd dua org makhluk dr kaum Adam.

jawapan pertama : “mungkin dorunk rs xcukup dihargai”… erk~~

jawapan ke2: ak paste dr skype ok ..

[30/06/2009 16:11:45] dotN: tu mknenyer ngok ngek tu ngengade la tu
[30/06/2009 16:11:55] akU: owh
[30/06/2009 16:12:37] dotN: baling je kasot ke kuali ke. klau karipap lg   bagus                                                                                                                             [30/06/2009 16:13:25] akU: hahhaha
[30/06/2009 16:13:27] akU: ok
[30/06/2009 16:13:37] akU: nnti kalu ko wat cam gitu
[30/06/2009 16:13:43] akU: ak akn praktik kan
[30/06/2009 16:13:49] akU: baling kasut~~
[30/06/2009 16:14:04] dotN: jgn aa. baling la nsi lemak ke
[30/06/2009 16:14:07] dotN: sandwitch ke

then, aku xberpuas ati sgt la ngan jwpn mereka nih…akhirnya, aku bertye pd seorg kakak yg mungkin memahami mereka ni (kak ni br ja kawen…)

lalu die menjawab:

sbb laki taktau nak react dengan situasi2 yg membabitkan perasaan
tu je jawapannye
bile org kata timekasih, dia malu
nak ckp sama2, cam tak biase
last2 ckp la ‘timekasih je?’

(jawapan ni.. aku agak berpuas hati… sebab setahu aku la (dr pengalamn akuyg cetek ni) lelaki mmg susah nak express feeling dorunk, yg juge kte kenali sebagai perkataan “ego”) bkn nak kate pompuan xego, ego gak, tp lelaki nih masyaAllah, ego nyer.. (Allah je la yg tao..kekeke) kes aku ngan dotN, cube teka, sape yg tegur dulu, aku..(sj jeww ungkit..kekeke)

tp tu la, bile pk blek, Allah jdkan begitu msti ade sebab… kaum Adam diciptakan Allah sebagai ketua kepda kaum Hawa, cube bygkan kaum Adam ni xde ego, hilanglah kredibiliti mereka sbgi ketua. Ego tu kalu dipandg secara positif, kte bley ckp berprinsip. Maka, aku simpulkan disini, mmg begitu lah kejadian nyer.(hanya Allah yg Maha Mengetahui)

mungkin kaum hawa akan ckp “pa dia??!! abes tu kaum hawa tu xde prinsip ke?” ade … mane mungkin xde.. positif haruslah ngan negatif.. Allah ciptakan Hawa lbey lemah-lembut , lbey memahami.. harus diingat!! kelembutan bkn bermakna lemah.. batu yg keras bley dilengkukkan oleh air yg lembut (aku xpasti ayat die ape, tp lbey kurang gitu la bunyi nyer)

Allah berfirman: “Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.”

Allah ciptakan Hawa bukan dari kepala Adam untuk dijunjung, bukan juga dari kaki untuk dipijak tetapi Allah ciptakan Hawa dari tulang rusuk Adam yg dekat dihati supaya disayangi dan dikasihi. (asal aku msuk mood jiwang ni..)

::sekian::

…renung2kan dan selamat beramal…


rEst in pEacE…

Posted: June 26, 2009 in thiS.mY.LifE.

t1wide.jackson

Today, while driving to my office,  listen to hotfm as usual , the DJ annouces that Jacko just passed away( —speechles–). Really unexpected news!!!

Really sad this morning, when knew that Jacko passed away. Then, at office I listen fly fm, they also talked about Jacko and play Jacko songs. oh man!!

there is one caller. he said ” I thought this is april fool or what” no man, this is real. Another caller , when Nadia (fly fm dj) asked him “Describe Jacko in two words”. He replied “Can I make it one… MARVELLOUS”. No one can replace him, no one!! He just too good…

One of the song that really make me wanna cry is “You are not alone” (really love this song) I download this song  from 4shared and listen it for the whole morning…

Then, I realized something. Life is short, do whatever you wanna do, appreaciate people around you, love more because there is no guarantee that tomorrow we got chance as today.

Thank you Allah for the biggest gift you gave to me, that’s what we call “LIFE”.

Here, “you are not alone”  lyrics: ( dedicate this song for all)

Another day has gone
I’m still all alone
How could this be
You’re not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart
But you are not alone

‘Lone, ‘lone
Why, ‘lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I’ll come runnin’
And girl you know that I’ll be there
I’ll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart

For you are not alone…

— al-Fatihah —

It is human nature, we appreaciate people after we lost him/her.

..pEacE..

AkU kaH yanG bErsALah???

Posted: June 18, 2009 in thiS.mY.LifE.

ari ni ntah la.. cam geram jeww kat sorunk ni, tp cam salah aku jugak mcm “ntah mende la, bende cam ni pon bley merajuk”. merajuk ke?? ye.. mmg aku merajuk, bende simple pon die bley lupe, die yg bg soklan pastu die lupe jawapannyer, anda msti tertanye2 sapekah manusia ini.. jenjeng.. ak panggil die “dotN” (xbley mengumpat + mengutuk  gunakan name sebenar, ok..)

ari senin ari tu, die tye aku 1 soklan.. ni aku paste dr skype (siap ade tarikh + time lg)

[15 June 2009 13:34]dotN: banyak ap yg sedikit

aku pon dok memikir sampai ari ni, pastu aku tye la die, ape jwpn nyer. dengan selamba rock nyer die jawab “aku lupe”. Pastu ak ckp la, “cube trace blek, tgk kat history”. sekali lagi dengan xberdosa nyer die jwab “ak ni seorang y akn delete history selepas melayari internet”. GERAM tao x!! asal la rajin sgt delete history ari2 (rajin xbertempat)

aku sudah betol2 speechles… rs cam “argh!! ade rupenyer makhluk cam ni kat bumi, tolongla kalu bukan, sila blek cepat2 ke planet anda!!??” –sigh–

tp cam bile pk blek “itu pon bley merajuk ke?”(kalu creanix die akn ckp “kanak2”) xtao la, aku sejak 2menjak ni, jd cam sensitive sgt.. ntah nape ntah.. cam dh berape pndai nak membezakan perkara yg perlu diambil serius ngn perkara yg “memaen jeww”… mungkin dah tua kot (banyak pk).. tp cam rs segan nak cakap ngan dotN, sebab aku dah terlepas ckp ngan die “xmo ckp ngan ko lg” pastu die plak ckp “fine”. berapi!!!

patut ke aku buat xkesah jer, then berbaik semula ngan die cam xde bende yg berlaku? atao tunggu die “buzz” dulu, br berbaek semula?? ha.. ini yg aku akan pk kan mlm ni..

naseb baek ade perkara yg best berlaku ari ni, sesuatu yg ceria dan buat aku hepi =)… kepada dotN —-> argh!! geram!!!!!!! sengal!!!!