Archive for the ‘Uncategorized’ Category

I’m back.

Posted: January 27, 2012 in Uncategorized

Such a loooooooooooong time not writing anything here. Even worst , I already forgot my password. HAHAHA.

So, what’s up? How’s your life? Doing good?

My last post was on 2010 and now 2012 ! 2 years in hiatus!

So many things happen in these past 2 years. Lets see what is it…

1) Pertukaran status diri.

Fauzul got married , dah ada anak dah pun. AimiĀ engaged with Saadon. Cik Na and Azri engaged *another prove, CINTA PLATONIK DOESN’T EXIST! * .

and me? FOREVER ALONE . hahaha. Sesuai lah dengan moto blog nih kan “Single Make Simple ” . *takmo kalah*

2) Pertukaran status kerja.

2 years back , I’m a student . Now , staff at HP with 1 year experience. hahaha. Not bad tough.

3) Pertukaran bentuk badan.

Next………………

4) Pertukaran kenderaan.

Now , Jiro has little brother. I called it Jiro Jr. Welcome to the family Jiro! I used the same name because I find ‘Jiro’ is very cute name. Come to mama, Jiro! hihihi šŸ˜€

5) Pertukaran alamat rumah.

Jenjenjeeeeeeeennnnnggggggggggg. To be continued……

You know what , usually people asking me “How’s you doing? “

I will reply “Doing good, nothing change , still the same.”

But…

The truth is…

Nothing actually is the same. We do change. We do grow up. Either weĀ realizeĀ it or not, but yes , we do change.

People we met yesterday might not the same as we meet today.

Best friend today might become enemy tomorrow.

Enemy can become a lover.

Thus , people…

How’s your life change for these past 2 years? Is it really the same?

..::Peace::..

p/s : Reading back my past entries , I kinda good writer does it? *puji diri sendiri* šŸ˜‰

Advertisements

Pada suatu tengah hari yg ceria, aku sedang menikmati lunch aku bersama2 dengan kakak2 company aku. Tengah dok khusyuk makan, aku tertarik dengan topik yang mereka bincangkan “NUR KASIH”. Aku macam biasa, blurr2 sket.. Lalu tanpa perasaan aku bertanya “nurkasih??” dgn mimik muka yg jelek dan pelik.. kakak menjawab “a’ah, best cerita tuh” aku bertya lagik, “cerita melayu ke??” depa menjawab “a’ah, xtgk ke?? tgh hot skrg” aku dlm hati…”ooooooooookkkk, cerita melayu… xlayan..”

Nak dijadikan cerita, kerana terlalu curious dgn ke-best-an cerita tuh, aku pon donlod la.. Agak lama gak la, terperam kat dalam laptop aku tuh.. Akhir nya pada mlm jumaat yg lepas, tengah rilek2 walaupon research xsiap lagik, tetibe terbuka hati aku untuk menonton nyer. aku dah donlod 10 episod, dibawah ini, aku coretkan perjalanan tontonan aku:

episod 1: hurm… ok.. ade pengisian

episod 2: ok… boleh tgk

episod 3: hurm… cam ok ja kalu tgk episod yg seterus nya…

episod 4: nape perlu begitu??!!! nape die?? bukan yg sorunk lagi tuh?? dunia kejam!! (lebeh beremosi)

episod 5: lupa nak donlod… wa!!!! aku terseksa

episod 6: juga turut lupa untuk didonlod… batin ku merana

episod 7: kurang ajaq punyer jantan!! $%%^^&$$ btol!!! ko ingat ko hensem!!!

episod 8: oooo aidil… wujudkah lelaki seperti mu…

episod 9: padan muka ko!! budget ko hot la!!!

episod 10: aku terkesima… mengapa ade lelaki seperti dia…

hehehehe… untuk maklumat lanjut sila layari http://www.syok.org untuk mendonlod cerita ini.

Truely say, aku jatuh cinta dgn cerita nih… xtao nape. nak kate hero, hancus.. nak kata heroin, kaku mcm tiang… nak kate aidil… hurm… mungkin.. kekekeke.. mungkin terpesona dgn jalan cerita yg digarap baek oleh pengarah, skrip yg meruntun jiwa dan penuh pengisian juga xdapat dinafikan lakonan pelakon2.

Perkahwinan ditentukan keluarga…. hurm… itula yg ingin aku kupas.

selepas menonton, aku terfikir, perlukah hidup bersama dgan org yg kita tidak cintai??? apakah kesudahan cinta yg xpernah bermula?? akan bahagiakah tanpa ada sekelumit rasa cinta?? Adakah org yg akan terluka kerana jodoh ditentukan keluarga ini??? adakah keadaan begitu memaksa hampir kita tidak boleh membela diri untuk berkata “tidak”??

Jika di jengah maksud perkahwinan itu, ia adalh penyatuan dua jiwa. akan tetapi, bagaimanakah 2 jiwa bersatu jika tiada kerelaan?? soalan yg cukup perit: “akan bahagiakah mereka nnti??”

Jika situasi ini berlaku kepada anda, apakah yg akan anda lakukan???

tolak : bermakna mengecewakan keluarga. mungkin juga terpaksa meninggalkan awek/balak yg dicintai. sanggupkah anda dilabel sebgai pengkhianat cinta!! tu diaaaa…

terima: anda tempah bala sendiri!!! hehehe…

rumitkan??

ape konklusi nyer?? post kali nih.. aku delay konklusi aku… aku akn update konklusi aku selasa next week, insyaAllah.. kerana, aku ingin dengar apakah konklusi pembaca2 sendiri…. hehehe… aku menunggu konklusi kalian…

::pEacE::

As I promised, konklusi yg aku delay…. kekekeke… jika aku, aku akan memilih untuk membuat pilihan sendiri.. hehehe namun, jika antara pilihan aku atao pilihan keluarga, aku akn pilih pilihan keluarga. Bukan berniat menjadi pengkhianat cinta atao pengecut, tetapi percaya pada pilihan ibu bapa yg telah melahirkan dan menjaga sejak kecil. dan satu bende yg aku percaya, cinta boleh dipupuk, dgn syarat sudi untuk memberi ruang untuk dicintai dan mencintai.

maka, rakan2… jika pernah kecewa untuk sekali, jgn takut untuk mencuba kali kedua.. kerana sesungguh nya.. sentiasa ada cinta untuk kita…

…peace…

Just get started!!!!

Posted: February 25, 2009 in Uncategorized

hello, everyone!

i’m a newbie in blogging, even though blog already famous long time ago, what a shame!!!!Ā  hahaha..

Hope the visitor will like this blog and sharing the useful information.

SHARING IS CARING!!!